Eneas on hankkinut Enegia Market Services Oy:n ja Enegia Sweden Ab:n

Eneas Group Holding AS («Eneas») on hankkinut Enegia Market Services Oy:n Suomessa ja Enegia Sweden Ab:n Ruotsissa («Enegia Market Services»). Näiden yritysostojen kautta Eneas vahvistaa asemaansa johtavana pohjoismaisena energiapalveluiden tarjoajana pienille ja keskisuurille yrityksille.
Enegia Market Services on Suomen johtava, itsenäinen energiapalveluiden toimittaja, jolla on toimintoja myös Ruotsissa. Yhtiöllä on noin 14 000 pientä ja keskisuurta yritysasiakasta ja yli 4,5 miljoonan liikevaihto vuonna 2017.

Toukokuussa 2017 Eneas hankki myös Yrittäjäin Sähkönhankinta Oy:n, joka on itsenäinen palvelutoimittaja yli 3000 asiakkaalle suomalaisilla sähkömarkkinoilla.

Näiden yrityskauppojen jälkeen Eneas tuottaa energiapalveluita yli 30 000 yritysasiakkaalle Pohjoismaissa. Asiakaskannan yhteenlaskettu hankintavolyymi on noin 7,0 TWh vuodessa.

”Olemme erittäin tyytyväisiä voidessamme julkistaa Enegia Market Services –yrityskaupan. Yrittäjäin Sähkönhankinnan jälkeen tämä on luonnollinen askel Eneas-konsernille, jolla on jo vahva markkina-asema Norjassa ja Ruotsissa. Odotamme innolla yhteistyötä uusien ja vanhojen työntekijöiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Tavoitteenamme on kehittää ja laajentaa palvelutarjontaamme yhä paremmaksi Suomalaisille asiakkaillemme. Tämän yrityskauppa vahvistaa Eneaksen johtavaa asemaa sähkön yhteishankinnan ja palveluiden tarjoajana pohjoismaisilla markkinoilla.” toteaa Thomas Hakavik, Eneas Groupin konsernijohtaja.

”Nämä kaksi yrityskauppaa vahvistavat vuonna 2016 alkanutta liiketoimintaa Suomessa. Eneaksesta on nyt tullut markkinajohtaja energiapalveluiden tuottajana pienille ja keskisuurille yrityksille myös Suomessa. Tulemme käyttämään yhteispohjoismaista tuoteportfoliotamme ja markkina-asemaamme tarjotaksemme yhä parempia tuotteita kaikille asiakkaillemme” kertoo Fredrik Korterud, Norvestor Equityn Partneri ja Eneaksen hallituksen puheenjohtaja.

Lisätietoja: http://www.norvestor.com/newsroom/eneas-completes-add-on-acquisitions